Prenumerera!
195:-/år hem till din brevlåda

Beställ ett exemplar av detta nummer!
25:- inklusive porto

Annons

Resebloggen

Rese-IQ

utmanaredaktorenUtmana redaktören!

Visst kan du din geografi bättre än Vision Höglandets redaktör Mikael Torstensson! Framför allt är du säkert snabbare!

När du är klar och har slagit Mikael så tryck på tangenten ''Print Screen'' och klistra skärmdumpen i ett mail och sänd det till
info@copyvision.se 
Mikaels rekord är: 568.818 poäng

Höglandets topplista Rese-IQ
1. 654,534 L-E Erlandsson, Nässjö
2. 632,106 Samuel Larsson, Ramkvilla
3. 622,143 Delbert Åke Jonsson, Helsingborg
3. 618,002 Anna Rostedt, Vetlanda 
4. 603,767 Magnus Edforss, Eksjö
5. 582,079 Ingemar Ohlsson, Eksjö
6. 569,180 Ove Larsson, Ramkvilla
7. 568,818 Mikael Torstensson, Sävsjö

 Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Historien om Boro

s248

Boro/Vetlanda HC har en lång och brokig historia. Historien tog fart när Landsbro IF år 1958 startade upp sin ishockeyverksamhet i division 5. Tio år senare hade klubben klättrat upp till division 2, den då näst högsta ligan i Sverige. I en annan del av kommunen, närmre bestämt i Vetlanda harvade en annan klubb omkring i de lägre divisionerna. Vetlanda HC hade aldrig några större framgångar, men dessa två klubbar tillsammans skulle skapa hysteri i den lilla kommunen.

Landsbro IF klarade sig dock länge på egen hand. År 1969 byggdes en ishall i Landsbro, mycket tack vare samhällets stora arbetsgivare Borohus och laget tog sig namnet Boro/LIF. Ishallen innebar en inledning till en storhetstid för hockeyn i Landsbro med spel i den näst högsta divisionen år 1969 till år 1979. Året innan, 1978, hade Boro/LIF och Vetlanda HC slagits ihop till Boro/Vetlanda HC. Trots satsningen och sammanslagningen fick laget spela i division 2 under åren 1979 - 1989.

Team Boro AB
Inför säsongen 1988/1989 var det dags för nästa storsatsning tillsammans med Team Boro AB. Satsningen lyckades och Boro/VHC tog sig upp till division 1. Seriesystemet hade dock ändrats och en allsvenska hade införts. Detta stoppade inte Boro som året därpå, nu under namnet Team Boro HC, lyckades vinna division 1 och återigen spelade i den näst högsta ligan.

Fylld till bredden
Intresset var nu kolossalt och Borohallen var fylld till bredden varje match. Inte så konstigt kanske, publiken måste ha förstått att ambitionen inom Team Boro HC var skyhög med spelare som Anders Masken Carlsson, Ivan Hansen och Rolf Ridderwall i laget. Team Boro lyckades hävda sig förvånansvärt bra i allsvenskan och kvalade två gånger upp till Elitserien. 1991 hade laget en helt avgörande match i Göteborg mot Västra Frölunda. Man förlorade dock matchen och kanske var den också avgörande för hela klubbens framtid.

Tuffa tider
Lågkonjunkturen svepte över Sverige och Borohus sattes i konkurs. Klubben blev inför säsongen 1992/1993 tvångsned-flyttad till division 2. Nu följde en tung period för klubben med dålig ekonomi, spelarflykt och år 1997 till och med degradering till division 3. Samma år bytte klubben tillbaka till namnet till Boro/Vetlanda HC.

Mot ettan
Boro/VHC har i nuläget 336 medlemmar varav 226 är under 25 år gamla. Klubben har hela tiden haft en mycket bra ungdomsverksamhet som idag genererar egna spelare till A-laget. Att de idag har ett hockeygymnasium gör att de återigen kan göra en satsning, men denna gång sträcker sig satsningen inte längre än till division 1. Till att börja med i alla fall.

 
Share

Sport&Fritid