Prenumerera!
195:-/år hem till din brevlåda

Beställ ett exemplar av detta nummer!
25:- inklusive porto

Annons

Resebloggen

Rese-IQ

utmanaredaktorenUtmana redaktören!

Visst kan du din geografi bättre än Vision Höglandets redaktör Mikael Torstensson! Framför allt är du säkert snabbare!

När du är klar och har slagit Mikael så tryck på tangenten ''Print Screen'' och klistra skärmdumpen i ett mail och sänd det till
info@copyvision.se 
Mikaels rekord är: 568.818 poäng

Höglandets topplista Rese-IQ
1. 654,534 L-E Erlandsson, Nässjö
2. 632,106 Samuel Larsson, Ramkvilla
3. 622,143 Delbert Åke Jonsson, Helsingborg
3. 618,002 Anna Rostedt, Vetlanda 
4. 603,767 Magnus Edforss, Eksjö
5. 582,079 Ingemar Ohlsson, Eksjö
6. 569,180 Ove Larsson, Ramkvilla
7. 568,818 Mikael Torstensson, Sävsjö

 Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Rockhjältarpå Höglandet

s298

I Sverige är de kända som den där kristna hårdrocksgruppen. Internationellt jämförs de allt som oftast med hårdrockens riktigt stora namn. Tidningen OKEY skrev om Jerusalem: en av våra internationellt sett mest kända grupper – helt välförtjänt, men tyvärr utan att hemmapubliken riktigt hängt med i svängarna. EXPRESSEN skrev: Den här gruppen är större än ni tror med tanke på Jerusalems enorma popularitet långt utanför Sveriges gränser.

Först på MTV
Jerusalem var första svenska rockbandet som spelades på MTV i USA. Man har spelat med grupper som Dio (inga dagisfröknar direkt) och U2. Låtar som In his Majesty Service, Dancing on the head of the serpent, City on fire och Risen håller hög kvalitet och förtjänar en betydligt bredare publik även i midsommarstängernas och surströmmingens förlovade land. Just epitetet kristen rockgrupp har nog hämmat en och annan från att ta till sig Jerusalems energiska och högoktaniga hårdrock. Det man kan fundera över är varför man inte benämner andra artister efter livsåskådning. Det finns få buddistiska-, ateistiska- eller gnostiska rockgrupper. Att Jerusalem varken uppmuntrar till människooffer, självmord eller pervers sex, som är legio i tyngre musikkretsar av internationellt snitt, borde vara ett gigantiskt plus, inte ett minus eller hur?

Tungt med solit inehåll
Jerusalems musik är tung, riktigt tung. Texterna handlar om hopp, liv och ljus. I Next year in Jerusalem får vi följa en judisk familjs öde under andra världskriget. Det sägs att sångaren Ulf Christiansson grät under inspelningen av den nio minuter långa låten som skär djupare än allehanda popklyschor. Liksom Kiss och andra storheter har Jerusalem gått runt på folk i sättningen. Den som alltid funnits kvar är grundaren Ulf Christiansson som startade bandet redan 1975.
– Vi åkte runt i en gammal buss som Televerket ratat. Det var ett mirakel att vi kom utanför Göteborg. Mer än en gång fick vi vada ut i träsk mitt ute i skogen för att få tag i vatten till den överhettade kylaren, berättar Uffe om de första stapplande stegen mot storhet. Tidigt besökte man Höglandet och drog bland annat 1200 personer till en konsert i Nässjö.

Brutal röst
Influenserna från Deep Purple och Rainbow och på skivan Profet U2 är tydliga men soundet är ändå eget. Eller som AFTONBLADET skrev i sin recension som gav skivan Profet 4 +: Efter fem års tystnad är de kristna rockarna Jerusalem tillbaka
– bättre än någonsin. På deras åttonde album har influenserna dragit hårdare åt U2-hållet, men med Ulf Christianssons karaktäristiska, brutala röst låter det ändå någonstans Jerusalem
– fast mycket fräschare. Melodierna är starka, harmoniska, levande… musikaliskt tillhör Jerusalem den absoluta eliten i Sverige.

Besöker Höglandet
Drygt 30 år och 13 skivor efter äventyren med Televerksbussen är Uffe och kompani hetare än någonsin. I sommar exploderar Sävsjöfestivalen i tung hårdrock då de gamla rockhjältarna med decennier av gitarriff i ryggen entrar scenen vid sidan av ynglingar som The Poodles, Petter och Nordman. Det blir en fantastisk fest. Välkomna Jerusalem!

 
Share

Hus & Hem

article thumbnailVågat i Nässjö!

Nu har du möjlighet att förvärva en charmig stor villa med ett bra läge nära stan samt fina Ingsbergssjön i Nässjö. Villan erbjuder många rum och härlig ljus känsla. Trädgård mot lugna baksidan. Nya fönster 2014. Lättskött med fjärrvärme. Garage och gårdshus. På entréplan möts man av ett hem med känsla och rymd. Entréhallen rymmer klädförvaring och vidare in i huset finns en rymlig möblerbar hall med vackra spegeldörrar och väggpanel i vitt. Hög takhöjd är geno [ ... ]


article thumbnailHög designgrad

Höglandsföretaget Willa Nordic skapar unika hus till kunder med mycket höga krav på design, funktion och kvalitet. Företaget har tillsammans med namnkunniga arkitekter skapat flera av de mest omtalade privatbostäderna i Skandinavien. Klas Fridsäll är vd på Willa Nordic och han berättar här om företagets senaste satsning på Willa Nordic koncept.
 
Vad är Willa Nordic koncept?
– Vi har bett några av Skandinaviens främsta husarkitekter ta fram ett unikt hus och basera det på  [ ... ]


article thumbnailAtt hitta husets unika uttryck

Att renovera ett hus är en balansgång i att hitta rätt uttryck. Det gäller att hitta husets själ och att förstärka det som är unikt med just det huset. Det är Therese och Jonas Petersson från Smålandsfönster och Kjell Holm från Holms Bygg överens om.
 
Tillsammans och var för sig har de varit med och skapat en bättre boendemiljö för hundratals personer på Höglandet. Therese och Jonas arbetar med fönsterbyte. En av de saker som påverkar ett hus mest.
– Vissa kunder har [ ... ]


article thumbnailFörebygg vattenskador med vattenfelsbrytare!

Vattenskador kostar 10 miljarder varje år. Bara för vattenskador i småhus betalas det ut 2 miljarder.
52 % av de vattenskadorna är relaterade till byggnadens tappvattensystem inklusive tillkopplad utrustning som tvätt- och diskmaskiner, toalett och varmvattenberedare. Till det kommer alla skador som inte rapporteras till försäkringsbolagen då de ligger under värdet för självrisken. Det är framförallt vattenskador i köket som har ökat, mycket beroende på att vi använder allt  [ ... ]


article thumbnailRomantiskt tornhus i Småland klicksuccé

Det mest klickade huset  på Hemnet utanför Stockholm var för någon vecka sedan detta hus i Skillingaryd. Varför då? Är det tornet, lugnet på landet eller möjligen den imponerande bärskörden som väcker begär?
Efter en snabb sökning på nätet hittar vi att tornhuset har ägts och bebotts av många personer sedan det byggdes 1914 – skohandlare Melker Lindström och åkare Herman Andersson bland andra.
Och kanske är det trettiotalets fröhandlare Johan Persson tomten har at [ ... ]