Prenumerera!
195:-/år hem till din brevlåda

Beställ ett exemplar av detta nummer!
25:- inklusive porto

Annons

Resebloggen

Rese-IQ

utmanaredaktorenUtmana redaktören!

Visst kan du din geografi bättre än Vision Höglandets redaktör Mikael Torstensson! Framför allt är du säkert snabbare!

När du är klar och har slagit Mikael så tryck på tangenten ''Print Screen'' och klistra skärmdumpen i ett mail och sänd det till
info@copyvision.se 
Mikaels rekord är: 568.818 poäng

Höglandets topplista Rese-IQ
1. 654,534 L-E Erlandsson, Nässjö
2. 632,106 Samuel Larsson, Ramkvilla
3. 622,143 Delbert Åke Jonsson, Helsingborg
3. 618,002 Anna Rostedt, Vetlanda 
4. 603,767 Magnus Edforss, Eksjö
5. 582,079 Ingemar Ohlsson, Eksjö
6. 569,180 Ove Larsson, Ramkvilla
7. 568,818 Mikael Torstensson, Sävsjö

 Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.
Näringsliv
Näringsliv - nyheter från Höglandets företagare, kommuner och näringlivsbolag.
 
Share

Näringsliv

article thumbnailEn datapionjär på Höglandet

Enar Hjertberg, du är något av en datapionjär på Höglandet, berätta om ert företag. Allt hade sin början i slutet av 70-talet då jag gjorde diverse radio- och elreparationer. Sedan blev det mer och mer datorer, den första datorn som jag införskaffade 1988 var en Amiga 2000. Det var den värsta datorn som fanns på den tiden. Med den kunde jag räkna ut olika arbeten, arbetstider och projekt på min arbetsplats Sävsjö Caravans. Jag gjorde även elscheman. Amigan var helt överläg [ ... ]


article thumbnailNils säljer 3000 kärvar om året!

Nils Andersson är ett känt ansikte på höglandet vid juletid. De senaste 20 åren har han sålt julgranar, kransar och kärvar runt om på höglandet.
Resten av året hjälper han höglänningar med hushållsnära tjänster som trädbeskärning, gräsklippning och annat. Han säljer även kräftor vid behov. En riktig mångsysslare med andra ord.
– Julkärvarna tillverkar jag själv. Havren köper jag på rot och med en specialbyggd skördare binds kärvarna automatiskt när jag skördar [ ... ]


article thumbnailMagnus håller husriket rullande med service och kompetens

Vi befinner oss mitt i husriket och en stadigt expanderande bransch. I takt med den ökar behovet av hustransporter över hela landet.
Trafikledaren Magnus Grahn på Sävsjö Transport trivs i händelsernas centrum.
– Jag står till förfogande årets alla dagar, det är fantastiskt att jobba i det här kompetenta teamet, säger han. Stämningen i trafikledarrummet på Sävsjö Transport är rå men hjärtlig. Här gnabbas man och slänger käft med varandra mellan telefonsamtalen. Datorskä [ ... ]


article thumbnailAnrikt företag storsatsar!

  Åsa Ström tar emot i Golvcitys ljusa och fina lokaler på Lasarettsgatan i Vetlanda. Åsa är en av delägarna i det anrika företaget som nu storsatsar. Åsa, berätta om hur allt började?
– Företaget startades av min pappa Leif Svensson år 1970 i Vetlanda och då var de två golvmontörer. Han hade företaget tills för fem år sedan då vi tre syskon; jag, Magnus och Henrik Hellsten, tog över det.
Det har funnits filialer på lite olika ställen under åren. Aneby, Österbymo [ ... ]